"3. maj - trećemajcima"

Bez autora
Mar 30 2010

Radnici riječkog brodogradilišta 3. maj uputili su Vladi prijedlog za spas brodogradilišta, tzv. plan B koji pojednostavljeno glasi 3. maj - trećemajcima. Zaposlenici 3. maja preuzeli bi brodogradilište i obvezu da će u razdoblju od pet godina dovesti tvrtku na razinu uspješnog poslovanja, jednaku razini uspješnosti europskih brodogradilišta istog tipa, uz iste državne potpore koje Europa daje svojim brodogradilištima. Na skupu radnika s kojega je odaslan prijedlog istaknuto je da Vlada želi žrtvovati riječko brodogradilište što se vidi i u činjenici da se na natječaj za privatizaciju nije javio ni jedan ozbiljan ponuđač. Predloženo je rješenje realno, da Vlada može nadzirati što zaposlenici rade u 3. maju i u bilo kojem trenutku raskinuti ugovor sa zaposlenicima, ako utvrdi da rezultati ne vode postavljenom.

"3. maj - trećemajcima"Radnici riječkog brodogradilišta 3. maj uputili su Vladi prijedlog za spas brodogradilišta, tzv. plan B koji pojednostavljeno glasi 3. maj - trećemajcima.

Zaposlenici 3. maja preuzeli bi brodogradilište i obvezu da će u razdoblju od pet godina dovesti tvrtku na razinu uspješnog poslovanja, jednaku razini uspješnosti europskih brodogradilišta istog tipa, uz iste državne potpore koje Europa daje svojim brodogradilištima, kazao je predstavnik radnika u Nadzornom odboru 3. maja Roland Sušanj.

Na skupu radnika s kojega je odaslan prijedlog istaknuto je da Vlada želi žrtvovati riječko brodogradilište što se vidi i u činjenici da se na natječaj za privatizaciju nije javio ni jedan ozbiljan ponuđač.

Napomenuo je kako je predloženo rješenje realno, da Vlada može nadzirati što zaposlenici rade u 3. maju i u bilo kojem trenutku raskinuti ugovor sa zaposlenicima, ako utvrdi da rezultati ne vode postavljenom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik